High need baby

Baby sya umur sebulan 20 hari .. dia mnyusu 30-40 Minit dlm satu msa then klau baringkan dia .. dia akan nngis melalak x lena.. tdur kat tgn baru lena.. xnak bedung bila bedung dia akan melalak nngis .. anak sya high need baby ker? 😭 dia taknak org lain dodoikan nak emaknya jgak.. penat tambah2 susu badan lunyaiii

1 Trả lời

Awal2 mmg mcm tu nak ngempeng je. Mental kena kuat. Anak saya baru lahir smpai la hmpir sebulan mcm tu juga. Nak nyot2 tetek je, pastu nangis2 kadang mengamuk sendiri dngan nipple pun ade, nak tido dkat tangan klau letak je katil nangis. Bedung takyah ckap mmg dia meragam kalau pakaikan bedung. Mmg tak bedung la dia lepas seminggu haha. Pastu asyik nak kena dodoi2 baru nak tido. Sejam skali nak susu badan kadang xsmpai pun sejam. Mmg penat mental. Tp lepas sebulan slowly baby akan ok skit. Bertahan je la sis. InsyaAllah lepasni baby akan ok skit tu lepas pantang nnt. Mmg high need baby camtu la.

9mo trước

kanj mental kena kuat sngt huhu . kadang smpai melecet puting jadinyaa sbb lama sngt mnyusu .. puting palsu plk dia tolak dahbtiga jenis beli tiga tiga dia tolak huhu