bayi tumbuh gigi

baby sy umur 7 bulan hri ahad ni dan dia dah ada tumbuh gigi kluar da sikit blum spnuhnya dan tadi subuh jam 3am dia demam pegang2 panas dan dia berak msa tu xprnh berak klu msa mcmtu .. dah bagi ubat so brp jam pegang dahi da turun bepeluh da, tapi jam 9 pagi panas balik kali ni satu badan dan dia berak lg kedua kali dan berak lgi pada pkul 1 cm tu and najis dia berbuih mcmni.. ini normal ke ? sb ad bca klu baby yg tumbuh gigi akan demam dan jufa cirit birit.. btl ke? tp anak aktif sperti biasa.. #ingintahu

bayi tumbuh gigi
3 Các câu trả lời

kalau panas lg.. jerlum badan dia dgn air.. jgn bg pakai baju pakai pampers saja. kadang cirit tu untuk keluar panas.. tpi kalau berlarutan sgt cirit bawa pegi jumpa doktor

Tak normal. Bila demam atau cirit tu maksudnya disebabkan oleh virus. Pantau suhu baby. Atas 38°c bawa ke klinik ya.

cirit tu. demam + cirit, pergi klinik ya