Jaundis baby 1bulan 1minggu

Baby sy umur 1bulan 1minggu kuning masih 128. Suda cek kencing, kencing clear, kputusan ok. 23hb 7 ni nti cek darah lgi. Siapa ada pengalamn mcm ni. Kputusn drh tu nti ok ke?

3 Các câu trả lời

2mo trước

tq..

Baby sy lahir pada 29/5 tu tdi smpai skrg masih ada jaundice.Last check pada 28/6 bacaan 109.Seminggu sblm tu bacaan 175 and then doc sarankan sy bgi susu formula kat baby. Dlm masa 3 hari check lgi terus turun ke 109.Next appoinment pd 12/7 nnti utk check jaundice semula

2mo trước

harap turun lgi bacaan jaundis..

Apa doctor kata? Breastfeeding ke? Prolonged jaundice tu biasa kalau doctor dah rule out masalah thyroid, kidney. Kalau dah rule out, Namanya breastfeeding jaundice. Ada banyak sebab tapi normal. Continue breastfeeding :)

2mo trước

ya sis full bf. doktor ckp teruskn susu bdn. klu bby demam atau najis wrna kelabu terus bawa ke klinik.