Berapa banyak bayi boleh menyusu di usia 20 hari?

Baby sy sudah di beri fm sebanyak 2 ounz setiap kali dia minta. Masalah sekarang 2 ounz tu seperti tidak cukup bagi dia sehingga sy terpaksa buat lebih dan bagi dia 3 ounz. Setelah habis 3 ounz, sy akan burpkan dia sehingga sedawa tapi selang 30 minit selepas tu dia akan nangis lagi dan tunjuk tanda ingin susu lagi. Sy akan bagi susu dada pulak lepas tu walaupun hakikatnya sy tahu susu dada sy sgt2 skit da kurang. Kalau dipump hanya dapat 1 ounz je pun plg banyak. Soalannya: bolehkah sy bagi susu fm lebih drpd 3 ounz dalam tempoh sejam atau 2 jam untuk baby sy seusia 20 hari tu. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

Boleh awak. Kalau baby tunjuk tanda2 die boleh menerima 3oz susu, okay je x de masalah. Kalau kurang susu kesian dkt baby.

2y trước

Kalau sekali dua tu jeluak susu. Kalau everytime feeding, thats mean overfeeding.