Sembelit teruk sehingga berdarah dan sakit ketika membuang air besar.. 😭😭

Baby sy dah 4 bulan.. Sekarang saya mengalami sembelit teruk .sampai berdarah. Kadang2 mula2 buang air besar macam terasa sakit. Last sekali mesti ada darah pada najis dan sakit. Mohon pendapat pada yg mengalami sama seperti saya. Mohon jgn kecam..

Sembelit teruk sehingga berdarah dan sakit ketika membuang air besar.. 😭😭
1 Trả lời

puan kena bykkn minum air kosg... kmdian try g klnik jmpe doc n chck or tnye doc apa ubt sesuai tuk puan.mkn jika alami sembelit..jgn bia2 kan..jika kerap buang air besar brdarah tkut tanda2 awal tuk alami buasir...mcm sy dlu sush buang air bsr..sy guna enema bli dkt farmasi ubt air press ke tmpt mmbuang kmdian senang nk mmbuang..lepas tu xprlu dh gunakan nye...mg puan cpt sembuh...mg dpmudahkan segalanya..aamiin.