baby kerap batuk

hi.. baby sy bru berumur 3bulan.baby sy kerap batuk.. jumpa doktor, doc bg ubat selsema dengan batuk.. betul ke bby boleh makan?. Tapi bila dengar bby batuk kesian sangat???thanks❤️

2 Các câu trả lời

Kalau terlalu kerap... Better mase jumpe dr bgtau yg anak saya kerap batuk.. Kdg kdg anak perlu antibio atau ubat legakan batuk utk redakn keradangan anak. Tp ape ape kena consult by proper doc. Tak bole simply simply bg.. Takut dosagenye x ikut berat badan.. Cara pemberian susu pun.. Jgn pekat sgt kalau susu formula.. Cara penjagaan botol dan puting.. Pastikan puting x berkerak.. Anak kalau merangkak tak mengutip mainan utk di masukkan ke mulut.. Macam tula...

Ada dos utk baby tu.. Cara bagi guna picagari pun ada cara.. Biasa saya tutup hidung baby tu..baru press ubat ke mulut baby ..kalau x dia akan buang balik..🤭