Baby taknak susu

Baby sy 3 bulan 20 hari takmau langsung minum susu waktu siang. Sy mmg bottlefed breastmilk dr dulu. Bila dah nak masuk 4 bulan ni susah betul nk minum. Kekadang minum sikit je dr pagi. Sedut sikit pastu dah. Tp takda meragam or nangis jerit2 lapar. Dia rilek je minum sikit pastu main gym dia, main air liur, mulut bising2 mcm nk bercakap tu pastu tido balik. Ada tak anak2 ibu2 yg lain mcm ni? Minum sikit tp tak nangis meragam

2 Các câu trả lời

bila nak masuk 4 bulan mmg baby dah mula pandai nak memilih. mata makin jelas dan dia pun byk nak bermain. jadi bagi dia byk lagi benda menarik dia boleh buat selain menyusu hahaha. cuba je offer dia susu, kalau taknak, tak perlu paksa. dia lapar nnt nangis la dia minta susu tuu

2y trước

Haha tu lah. Kita ni beria la risau anak kita lapar ke tak cukup susu ke tp dia rilek je tenang je main tido main tido 😂

Minum sikit tapi kerap takpa mommy. Budak nak aktif dan explore semua benda kadang memang tak rasa nak minum.