ANAK TOLAK SUSU

Anak saya dah nak masuk 3 bulan, dlm seminggu dua ni asyik taknak susu. Harini bagi langsung taknak padahal dah 3 jam tak susu. Bila bgi pacifier dia ok je isap cuma masa telan susu dia mengamuk taknak. Kadang tidur pun dia tolak or minum sikit. Saya risau perut dia kosong masuk angin. So far dia tak nangis kecuali waktu saya bgi dia susu tu je. Dah check mulut tak nampak2, lidah pun cuci. Dah tak tahu mcm mana nak bagi dia minum #pleasehelp #firstmom

5 Các câu trả lời

buang air dia okay? sis boleh cuba tanya lactation counselor sis. kalau tak boleh jumpa personal, sekarang ramai lactation counselor yg buat kelas2 free online di tt dan ig. sis tanya je masa dia live tu. kalau rezeki sis, nanti dia perasan dan jawab. atau boleh cuba DM juga.

knp tu? kelajuan flow susu xsesuai dgn umur kut. Samada flow terlalu laju atau terlalu lambat membuatkan dia mengamuk2 jugak time menyusu. Kalau direct feed kita boleh nampak anak kte mcmtu bila flow slow. Kalau pakai botol, try tukar size puting susu

sya tgah mngalaminya skarang ..ank sya nk dekat sebulan dah awk mcm ni .sya smpai ngis laa tukar puting pun dah tukar susu pun dah tetap xberapa nak minum ..sekarang tengah cirit pulak .doakan baby sya cepat sembuh dan dia nk susu balik😭

susu bdn ke formula? klu formula, try tukar puting susu yg med flow or 3 month++..

5mo trước

Hai, saya yg tanya tu.. baby fully fm, dah tukar puting botol pun sama juga..

susu badan ke?

5mo trước

Hai, saya yg tanya.. baby fully fm sejak umur 2 bulan, sebelum ni mmg dia kuat susu fm skrg tiba2 tolak dah lebih seminggu cuma harini paling sikit dia minum susu..