Waktu Baby Tak betul

Baby saya umur setahun ni kerap sgt tdo lewat, kdg tu hampir subuh baru nak tdo. Dia jenis sy x boleh dodoi paksa tdo xkan jd, sy kena tggu or bg dia main sampai letih baru menjadi. Kadang2 tu sebelum dia letih, sy dah letih dulu sbb main banyak dgn dia 😂 memang barai hari2 sy tdo lewat. Untungnya waktu kerja saya adalah flexible 😌. Siang dia akan bangun tgh hari dan ptg tdo lg dua ke tiga jam sblm maghrib. Mommys ada idea tak utk solve kan masalah saya ni huhu

2 Các câu trả lời

Esok awak cuba tahan dia jgn bg tidur lepas subuh tu, tidurkan dia time tghari (pkul 12) dan dalam 3 jam kejut semula kemudian tahan dia dr tidur sampai pkul 9 malam baru tidurkan dia semula. Saya buat camni time anak saya tidur kelaut, bila dia dah tidur pkul 9malam tu kompem tido sampai esok inshaAllah, esok kejutkan dia bangun pkul 8 pagi dan start buat rutin. Means siang 2 kali nap shj, setiap nap limit 1.5 jam shj. Malam mmg akan tido lena biasanya sbb siang dh letih

awak kena betulkan timing dia tidur waktu siang tuh, kira sblm maghrib kena bangun da. byk kan siang kena main dgn dia, supaya dia penat sikit