SUSU FORMULA UTK ECZEMA

Baby saya umur nak masuk 2 bulan 17 hari nak tanya susu formula apa ye yang sesuai utk baby yg ada eczema 😭 saya dh try nestle Nan Ha tapi mcm naik ruam/bintik merah. Tolong ye suggest brand susu apa yg patut saya cuba #pleasehelp #seriusnanya

1 Trả lời

Tengok kandungan susu. Ada anak alahan susu lembu,ada yg alahan gula atau gula tambahan mcm maltodextrin. Nak cadang susu kambing formula Karihome / soya based pun saya tak berani sbb lain bayi lain reaksi. Ada tanya doktor/pakar nutrisi bayi?