Baby 2 bulan 18hari Minum susu Fm 2oz saja?

Baby saya hanya minum 2oz susu saja tiap 2 jam atau 3jam try bagi 3oz baby muntah susu lebih kurang 1oz macam tu. Normal ka?? #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

4 Các câu trả lời

Baby saya pun sama juga . 3 bulan minum 3oz . Bagi 1 setengah oz dulu then tepuk2 bagi sendawan then sambung 1 setengah oz lagi . Kalau takut baby muntah susu .

2 bln 2oz 2-3 jam is normal. melainkan bila bby minum 2oz tp nmpk masih lapar. tu pun naik 0.5 oz sahaja.

Baby sy 2 bln dh mnm 3oz kalau awk nk tambah cuba tambah 1/2 oz dlu.

Normal. Baby sy 3 bulan pun masih kekalkan 2oz setiap 2-3 jam 😁