Jumpa pakar o&g

Baby saya esok genap sebulan. Hari ni badan dia macam nak demam rasa hangat. Perlukah sy bawa pergi klinik atau terus ke hospital?

4 Các câu trả lời

Suhu normal bayi 36.5 °C - 37.2 °C. Kalau 37.3 °C - 37.4 °C itu dah mild fever. Kalau 37.5 °C memang dah demam. Bayi bawah 2 tahun, kalau ada tanda-tanda demam, batuk, selsema cepat-cepat bawa ke klinik atau hospital. Takut jangkitan kuman.

Kalau instinct Ibu rasa Anak tak sihat. Boleh je pergi emergency terus. Baby saya suhu 37.2 even normal saya bawak g hospital jgk. Last2 betul Anak saya xsihat. Kena la tahan sehari 2

Kalau demam bawa ke hosp terus . Baby baru lahir tk boleh demam. Kalau demam msti ada jangkitan kat mana2 bawakk laa . Jgn lengah lgi

Dah check temperature? Kalau demam bawa jumpa doktor terus. Kalau lebih 2 hari better bawa ke hospital terus