Baby demam

Baby saya 6 bulan 18 hari, demam dh 3 hari berturut, dh bwak pergi klinik dh tapi doktor ckp demam biasa jer.. tengok suhu makin naik klau saya tuam dengan air asam jawa mmg dia turun tapi lps 15 menit naik balik(cool fever dh pkai satu kotak dah).. aduu cemana ni mommies tolong bagi tips atau patut ke saya hantar kecemasan terus?? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

Baby demam
19 Các câu trả lời

kipas bg slow. aircon off. bg baby pakai pampers je. kain lampin basahkan guna air suam. lps tu letak dkt bdn. tapak kaki n tgn sejuk maksudnya demam panas sgt. dan beli ubat cucuk bontot.

Mcm sy, lap-lap seluruh badan bayi terutama bahagian lipatan dgn kerap sehingga suhu turun. Kerap mandikan bayi. Ambil masa bbrp hari mcm 3/4 hari.

pergi kecemasan hospital ,jumpa doktor dulu..pualng rumah sis pantau suhu panas bdn anak ya..semoga cepat sembuh 😘😇

Saya guna daun bunga raya kalau ada boleh rendam dgn air dan baca selawat… bantu kurangkan panas baby… InsyaAllah…

bawak pergi hospital. jgn klinik. sy ank suhu 37.5 pon dah pergi emergency. dorg terima je. tkut sawan. sawan ni bhaya.

bawak hosp sis..klau klinik mmg MCM Tue..bg ubat and then suruh Blik...klau hosp dye Akan cek semua...

kalau dah pergi klinik dan dah 3 hari demam xkebah, boleh bawa ke kecemasan dah..

Bawak pergi hospital. 3 hari tu patut da boleh amek darah. Boleh check kuman.

bawa ke hospital. kalau klinik biasa Dr bagi ubat je.