High Need Baby

Baby saya 4 bulan stgh, lately dia suka menangis kuat2 mcm orang pukul tu, tapi xde ape pon, dodoi xna, buai xna, susu xna, saya pon risau, lama juga baru ok, tp kerap dia buat perangai tu, adakah baby saya ni tergolong dlm high need baby? N sampai bila dia akan buat perangai mcm ni, ada x mummy yg mengalami situasi mcm saya? ???

10 Các câu trả lời

Normal Tu sis.. baby da tau mcm mn nak tarik perhatian mamanya kn.. actually Salah satu Cara berkomunikasi yg baby dah tau. Maybe masa mengandung mamanya suka menyanyi kot hehe..Thats why baby menangis pn high pitch.. Setiap baby tak Sama so don't compared to other baby.. Klu first baby Cuba belajar or perhatikan perubahan baby anda, utk kenalpasti apa yg baby mau. Maybe dia hanya mau Di peluk, sing a song or else..

5y trước

add on ya.. baby mungkn nak Di bawa bercerita, bermain2 dgn baby..or bawa jalan2 tgk kat luar. Actually apa yg mamanya suka buat especially last trimester Bnyk mempengaruhi kehendak baby..

Risau xsesuai dgn susu.. Perut kembung.. Sakit.. Anak sulung saya mcm tu.. Last2 dapat tahu waktu 6bulan..tukar susu Similac Lactose free.. Terus lena tidur sampai ke pagi.. Nikmat Ya Allahhh waktu tu.. Kalau tak, 24jam nangis nangis.. Tido pun 15minit 15minit je

Sy x pnh ade experiences cmni tp sy pnh tgk kenalan sy,anknye 5bln n nangis kuat jerit2 mcm kene pukul..jenuh pjuk tp x jalan,lps tu ade sorg lg knalan tu amek bby tu n bwk luar (siang) n tnjuk ke langit (tp tmpt teduh) bby tu tgk ke langit n diam slowly

5y trước

Sambung.. Menurut kenalan yg pujuk bby tu,lumrah manusia menangis tunduk ke bawah,jd alih kn perhatian ke atas,tnjuk langit,awan,burung,kapal terbang dll And it works 🤗

InshaaAllah xde la. Skrg mungkin time dia growth spurts tu. Beralih bulan org tua2 ckp. Sy byk mmbca gk psl tu, tu yg sy dh ready bila ank sy masuk bulan2 tertentu. Cuba sis search n bca psl growth spurts baby.

Sama baby sy hehe.. penat dengar dia nangis drpd 2 bln sampai setahun lebih bru berhenti nangis... Ank sy ada sawan tangis.. Nangis mcm kena cubit skrg dia dh 4 tahun

kena tgk byk aspek, mgkin salah satu dia kembung, tp x reti nk ckp... baby sy seminggu buat perangai.. lastnya baru tahu rupanya dia kembung...

Peluk baby dan selalu berbual dgn dia. Kalau sis muslim,pasang ayat suci al Quran terutama bila baby bersendirian. Takut ada yg mengganggu

Dulu pernah juga anak sy cam tu.. Semua xkena.. Last2 sy dukung pakai ssc, terus tertidur dlm tu..

5y trước

Anak sy pon macam ni...

Baby saya pun..stress jadinya

Nak tumbuh gigi kot tu.