cukur

Baby nak masuk 50hari. Tp tk cukur cukur lagi. Atok adik takut, ayah takut, ibu lg la takut nak oi. Ingat harini nk cukur jgk! Ibu ibu semua cukur tk rambut baby? Selalu umur anak berapa hari/bulan dh cukur?

cukur
69 Các câu trả lời

Sorry tanya. Semua baby wajib cukur ke? Sebab apa ye? Sorry tanya sebab masa saya baby dulu saya takde rambut sampai la umur 3 tahun tu pun halus2 je tumbuh 😌

5y trước

I see. Baru tahu ni. Thank you ❤️

Anak sy genap sebulan cukur rambut, tp bukan ayah nya yg cukur, tp paklong dya yg cukur, paklong nya mmg dh berpegalaman cukur rambut anak2 nya ank buah yg lain..

2 bulan lebih baru cukur. Sye cukur sendiri , letak air suam dlam magkukk n basahkan rambut dgn shampoo pun ok. Pastu start cukur . Pakai pencukur mata tajam .

Cukur masa baby saya umur 1 bulan, buat sorang² je dkat rumah😁 masa mula mmg takut, tp buat pelan², gunting dulu rambut bagi pendek baru cukur lagi senang,

Lebih kurang umur je , dah cukur hritu pakai je pencukur pakai batery tu then nnt guna gillete utk buang rambut yg ada lg.. x luka punya la buat slow2

Alhamdulillah hari 7 or k8 dah cukor.. paksa jgk ayh die cukor.. takot pon takot ayhnye.. mmg dh niat nk cukorkn hari tsebut... Alhamdulillah ok..

baby 14hari dah cukur. rambut lebat sgt, berpeluh dia. Lagi cepat lagi bagus, biar kulit kepala dia bersih sbb tu rambut dlm perut.

Saya anak dah masuk sebulan daya takut takut juga nk cukurkan rambut dia tapi saya buat juga saya sendiri yg cukurkan.

Slalu hari ke 7 dah ckur sis...sbb tu rambut dlm perut...org kata xelok...n islam pon suruh kita cukur rmbut bby kan

Ank sy hari ke 6 sy sndiri cukur.. 33 ank sy sndiri cukur..suami takut..kalau sy sndiri takut.. Sapa lg nk cukur😂