Baby 8 bulan underweight

Baby girl saya 8 bulan, langsung tak suka makan. Cuma mahu menyusu badan saja. Kena paksa dia makan sampai menangis tu pun boleh masuk dua tiga sudu je. Berat 6kg je dah 8 bulan. Saya risau. Macam mana nak bagi dia selera ya..dah bagi infant drop appeton untuk tambah selera. Bantu saya ibu2.#1stimemom #advicepls

1 Trả lời

momy bg makan ape?8month dah boleh makan byk bende, dah boleh masak yg tumis, sis kene kreatif dlm memasak, perbyk kan menu, kene pikat anak utk makan jgn paksa, sbb paksa ni yg buat anak terus ingat makan tu xseronok, mcm sy anak pon kurang makan masa 6-8month tp sy hari² offer n perbagaikan menu, tgk ape yg dia suka ape yg dia xsuka, ape yg dia minat n tak minat , ade budak kita nak suap Dia Nganga je, ade yg nak kita acah² baru nak makan, ade yg time kita makan baru dia nak makan, 😂 momy jgn stress oky, join grop happy baby food malaysia kt fb dlm tu ramai yg membantu, n boleh join momy² hebat dekat ig