Baby kecil

Baby baru lahir pada 1/10/2020 spatutnya due 14/10/2020.. baby lahir pada 38weeks2days.. sedihh sb bnyak nurse ckp baby kecil,berat babyy 2.60kg.. ntah knp rasa down sgt bila asyik ckp baby kecil😫

51 Các câu trả lời

ok la tu sis ..jnji berat lebih dri 2kg .. sy bsalin 37 weeks . berat bby 1.8kg je .. tp alahmdulillah sihat ..sekarang da 3 tahun berat cme 10kg .. sis rse 10kg ssuai ke untuk ank 3 tahun ? mestila tak .. jd jgn rse mcm tu . bsyurk tau ank sihat tak de mslh .. knp nk rse down .. kita sbg ibu kne yakin mcm mne pun ank kita kecik ke besar ke dia sihat . kita nie sbg ibu akn wat yg tbaik n jaga ank spya sntiasa dlm keadaan sihat .

Takpa sis, jgn fikir bukan2.. Biasalah kita mak2 mmg emosi kalau org slalu ckp psl ank kita kan.. Apa2 pun, tahniah dh bersalin 😉 2.6kg ok sis.. Normal. Yg dh lahir tu la penting utk monitor berat anak slps tu. Sy pn risau jgk sbb doc scan masa 37 mggu berat anak dh 3.1kg. Risau nak deliver baby besar2.. Tkut lg besar.. Jenuh nk teran. 😅😅 Asalkan baby sihat, Alhamdulillah.. Selamat berpantang sis ☺️

Sy ank pertama lahir tahun lps 2/1/2019 berat 2.4 je mmg kecik sbb 37 minggu dia dah nk keluar 😂tapi Alhamdulillah dia sihat Dan semangat ,skg dah 1tahun 9bulan ni kemain semangat badannya..so biarlah waktu lahir org nk ckp APA ,kecik2 mcm botol just pekakkan telinga sbb mknya pn kecik nk besar mne ? 😚

ok la tu rmai bby berat cmtu..melainkan 1kilo lbh..xda mslh apa pn..bkn kcik smpai bila2..mkin hri bg mnum susu mkin mmbsr..sy pnh jmpa bby brt 1.80kg je sis..biasa la nurst atau dktr dy ckp kcik..just smbg2 kosong ..xde dy ckp kcik ni brbhya kn.so xyh nk peduli sgt..

Ank sy 36 week lahir bert 2.30 je.. siht alhmdulillah.. dis jgn sedih lah.. xperlu dgr ckp orang.. misi xptut ckp cmtu nti buat Patient dye emosi.. ptut bgi lh kata2 positif.. jnji bby sis siht.. pedulikn tu smua.. sis sabr ye.. fikir yg baik2 ye..

4y trước

Dye fkir dye terbaik.. ape dye ckp smua btul tu yg dye sinis.. tpi bgi sy bby kecik mudh je nk kuar lau meneran hihi.. lgi comel.. sme2 sis..sabr tau.. sis kna kuat..💪🏻😅

sme la kite sis.. ank sy lahir 1/8/2020 due dy 15/8/2020.. kne emergency czer time 38weeks jgk.. time appointment sbulan hri tu nurse ckp berat baby kurang n then time dy da 2bulan pun nurse ckp cmtu 😖 tp sokay la jgn down sis susukn baby dgn kerap lg

4y trước

ya sist mcm rasa nak nangis jeee.. alhamdulilah baby kuat menyusu jugakk dan alhamdulilah baby kuning pun takdee.. so skrg fokus utk nak bagi bambam diaa jerr hihi

okey la tu 2.6kg , saya baby 2.3kg saja sbab baby lahir masa 35weeks.. baby besar2 nanti susah nak teran pulak. nurse cakap baby kecik masa lahir takpe, nanti membesar dekat luar je senang . asalkan masa lahir takda masalah kesihatan lain..

4y trước

iya sist lagipun wktu pregnant sya ad gdm on diet itu laa sya jaga mkn.. tpi takpee yg pntg baby sihatt,baby takde kuning pun bersyukur sgt sya sist.. thankyouu ya sist atas semangatnyaa😘

ok la tu... sya brsalin 37w1d berat baby 2kilo... alhamdulillah sihat, sekarang dah masuk 4bulan, bulan lepas timbang berat dah 4,8kilo, bulan ni blum timbang lagi... jangan risau sangat, bagi je susu banyak2 baby pasti mmbesar...

rilex puan..sy dlu anak first mmg kecik 2.53kg shja..seterus2 anak semua 3 kilo lebih..bila kali ke 8 sy hamil dn bersalin bby sy antara pling kecik dr abg dn kakak dia..2.50kg shja..nti dia akan mmbesar puan..sabar ya..

jgn risau smua tu..lma2 nti pndai la dia mbsar sdri🤭,baby first sya lgi la kecik 2.3kg je sis....relek je dia mbeso skg..jdi org jugak..hahahaa..xpya fkir pndangan org..yg pting ank kita sempurna & sihat.🤗🤗