Baby go swimming??

Baby baru 2 months +++ , we were planing nk bawa pi mandi kolam.. any opinion?

10 Các câu trả lời

Baby fragile lagi..mandi kolam yg campur ramai orang better avoid.. kwn sy ade anak sedara kritikal dkt hospital skrg kene jangkitan kuman.. better kita avoid aktiviti yang ada risiko.

Pegi blh .tp jgn bawa baby swimming sis .. antibody dia tk kuat lg ..dlm air tu Kita tk pasti bersih atau tk ..entah siapa² yg dh masuk atau kencing kt dlm tu ..

Pergi rasa ok lagi LA. tapi jangan bagi anak mandi dalam kolam. Sebab air tu tak bersih. Saya pernah bawa anak sulung masa umur 3bulan anak kena cirit birit lepas tu.

5y trước

Allahu... thanks for the info.. harap2 anak u okey laa yaa..

Big No for public swimming pool ya, banyak sangat bacteria & kalau boleh jgn bawa baby jalan tempat yg ramai pengunjung, baby senang dpt penyakit.. 😘

5y trước

Haha.. okey.. kami sabar duluu

Kolam apa? Kalau public pool.. Elakkan.. Kalau kolam tu, you sendiri bersihkan dan refill air.. Boleh..

Klu kolam kat rumah i think should be ok tapi kalau ramai2 dlm kolam not recommend la. Nt kna jangkitan

I think 2 months baby still fragile. Better don’t. At least 7bulan ke atas ke okay kot.

No dulu. Better beli kolam kecik dan buat di rumah. More safe.

Klu public pool a big NO mommy.. Tgu la dia 7 ke 8 bln ok

Klu nk safety better pergi hippopo baby spa..