Kekerapan baby berak

Baby baru 1 bulan..saya bagi susu formula saje ..soalan sye baby kene berak sehari sekali dalam 1 hari ke atau mcm mane ##firstmom

4 Các câu trả lời

Seeloknya sehari sekali. Kalau baby tak berak2 monitor perut baby. Kalau perut dia kembung, keras, tak kentut dan nampak berkilat boleh refer hospital / klinik. Ini yang dr bagitahu saya. Kalau baby saya tak berak, saya akan urut perut dan tapak kaki dia. Ini yang saya selalu buat.

bby sy susu campur kadang shari 2x berak..nie pn da 3 hari xberak, tp sy selalu urut perut dia ada la kentut n perut xkeras..sy cuba kurgkan susu igt dia smbelit, tp xberak juga..tgok esok mcm mna..klu xberak gk nk tukar susu takut susu xsesuai

Sepatutnya perlu begitu lh. Tp baby sy kdg2 4-5hari baru berak. Rajin2 lh urut perut dia k.

kalau bole gitu la