Baby sembelit

Baby 7 bulan. Air dah byk bagi. Jus dah bagi. Buah2 pun dah bagi. Baby pun sdh behari xbagi makan bubur dari beras.Tapi masi sembelit. Sdh 1 bulan baby sembelit. Kadang selepas berak ok. Bsk tu mula sembelit lagi. Doc bagi ubat minum tu je buat lembutkan najis. Tapi sampai bila nk bergantung pada ubat kan. Boleh tak mommy2 yg ada pengalaman baby sembelit bagi tips makanan untuk baby sembelit. Nasi tu ganti dgn apa? Kdg2 risau sbb selepas xbagi baby bubur beras berat badan mcm drop. Dah pena cuba oat. Beras organic masih jg sembelit. Lebih kan sayur buah air dalam makanan baby pun masih jg sembelit. Peliknya masa baby 6 bulan tak pula sembelit.Pening kepala😔 sampai risau nk bagi baby makan sbb kesian tgk dia tiap kali nk berak tu menangis2.#firstbaby

2 Các câu trả lời

sama anak kita sis,sy anak sy skrg dn masuk nk masuk 12bulan msih sembelit,sdh bagi mcm2 sayuran, buahan ttap sma,bnyak kli sdh p klinik hospital kna bagu tuk lembut najis jak dgn kna bagi ubat melalui punggung tu spya baby berak,tpi sy pun sma xnak bgantung dgn ubat ..ank sis skrg mcm mna? masih sembelit x? ...kdg stress sb klu anak sembelit,ibu nya dsalahkan sb xbagi baby sayur atu buah,pdhal kita ibu2 jk faham mcm mna kita berusaha buat yg terbaik tu anak kita..

2y trước

hai baru nampak komen sis. skg anak sy ok dah. tips nya air saja. Mmg kena bagi air lebih.. huhu. Dulu mmg struggle jg lah sbb anak xsuka minuk air. Mahu xmahu kena jg la biasakan dia minum air. huhu

mommy boleh sapukan balm Trub dekat perut baby n tapak kaki boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/trubalm