Sleep training

Baby 6bulan dah ajar sleep training okay ke?? Kdg2 mnangis 1jam baru tidur.

8 Các câu trả lời

sleep training ni sis .. terpulang pada parents nye.. tetapi dia mengambil masa untuk baby memahami sleep timing dia.. usia 6 bulan ok je nak try sleep training... tapi sis jgn force lah tau ..kadang baby ambil masa nak sesuaikan diri dia.. experience saya sleep training kan baby saya pada usia 10m tu pun agak mencabar 😃.. sebab dia dah start dpt kaki dia .. asyik nak main je...usia newborn hingga 9m takde meragam bila nak tidur...cuma nya lepas dpt kaki tu je alahaii anak oihh .. suke beno jaga nak main

Sleep training khasnya utk mental parents bkn utk bby. 🙂 sleep cycle baby msih berubah-ubah. Misal bby tu succeed sleep training kne tgk temperament bby tu jgk. Ank sy stiap bulan kne ubah tu x trmsuk regression lg. Kne flexible n x stresskn bby. Mmg bby x ckp, hnya nangis tp skrg fasa2 emotional development.

Bg sye tpulang pada ibu bapa.. klu rse ok, bley je cbe sleep training tu.. cuma nye kne tw, memg amek mse.. x bley expect baby bley ssuaikn diri/brubah dgn cpt.. lg 1, normal klu tbe2 baby ubah prangai.. nak besar nant lg mcm2 ragam nye.. parents kne low kn expectation dyorg..

Boleh je. Sy baby sy dari 1 bulan husb dah buat sleep training, tp baby sy tk meragam sbb sy bedung dia. Skrg dah 3 bulan nk masuk 4, alhamdulillah senang nk tidurkan dia. Kadang letak je dia atas katil, dia termenung sendiri tahu tahu lelap.

Baby sy start 4 bulan dh ajar sleep training.. 2 minggu pertama susah sikit lepas tu okay sampai sekarang 10 bulan..tidur sendiri je , xade tepuk2 or buai pun, cuma kalau sakit dia nak berkepit dekat dgn sy tu je.

3 4 bulan dah boleh ajar tp tak mudah. Take time. Bukan first day ajar terus boleh biarkan dia tidur sendiri lepas dia nangis sampai sejam. Slow2 okay mommies.

Saya follow Baby Language di FB. Juga pernah pergi kelas Baby Cry & Sleep untuk parents newborn. Awak boleh semak situ dan tanya.

sy ajar anak2 start lepas bebas dr kuning. bila malam off lampu. kakak dgn adik sama2 mmg akan sng tdo lpas off lampu