Berak sikit2

Baby 3 bulan full bf,berak sikit2..kdg2 3x sehari kdg2 2x sehari kdg2 cuma sekali sehari.. normal ke?

Berak sikit2
7 Các câu trả lời

Tengok kencing okay tak. Kalau intake and out sama banyak okay. Cuba urut perut dan gerak kaki/senaman kaki. Check juga hydration level,berapa dia minum. Kulit kering tak/nangis ada air mata tak/atas kepala lekuk elok tak atau kedalam. If kedalam takut kurang air

normal sis. tapi make sure dia ada kencing & kentut. klau dia berak sikit² @ tak berak lngsung & tk kncing@kntut. pegi hosp trus. tkut ada apa². kalau boleh lps mandi urut² bby bdn dia kaki dia bdn blakang dia spaya sng buang angin & bby pun slesa :3

Untuk baby yang full BF normal untuk baby tak berak selama 14 hari dan baby tak ada tanda ii perut mengeras dan tak meragam , kalau baby tak berak then perut mengeras kena cepat ii refer doktor jgn tunggu

kalau full bf rasanya normal seminggu x berak , sebab dia nak kumpul lemak badan .. selagi beby tak nangis dan meragam semua oke

anak sy kadang2 berak kentut mcm ni. tp dia jnis bila berak mcm ni,tak lama nnti mesti trus berak full pampers.. kncing dia ok x?

1y trước

okey .kencing dia okey..kentut2 pun ada

tengok kencing dia ok tak

normal