Demam campak

Baby 11 bulan. Ptg td baru perasan ada bintik bintik merah kat belakang badan baby. Adakah ini demam campak? Apa pandangan?

Demam campak
22 Các câu trả lời

Soalan dah lama. Tapi nak komen. Anak saya pun macam ni selepas 3 hari elok demam, batuk, selsema, kahak. Mula drpd leher. Ingatkan ruam panas. Hari ke 3, pagi merebak 1 badan. Bawa terus ke klinik. Kat klinik cek suhu, doktor kata nak demam. Pantau suhu samasa demam campak atau allergy. Tapi anak suhunya ok, tak tinggi. 2 hari sebelum tu saya kenalkan dia dgn rolled oat. Mungkin allergy atau apa. Ni ok dia dah bermain, ruam masih ada lg. Just pantau suhu.