Hi ibu ibu nak tanya ada tak kat sini yang terjangkin dengan GBS. Perlu ke bersalin Caesar ?

Atau boleh bersalin secara normal dan kalau normal apa resiko ye ibu ibu ?

8 Các câu trả lời

usia kandungan? kalau dh dekat bersalin doctor akan on antibiotik dkt ibu. kalau on antibiotik awal, baby xkena tahan ward. if dh bersalin baru tau ada gbs them kemungkinan baby kena thn ward utk pemantauan. kalau xde pape baby boleh je balik skli dgn awak. gbs ni bacteria dr keputihan kita. cuba awak google. cari maklumat. ramai je doctor yg share info dkt sosial media dorang. mcm tiktok.. kenapa nk kena operate pula? siapa yg inform awak gbs kena operate

2y trước

https://vt.tiktok.com/ZSRtxJbrY/

GBS ni bakteria yg berbhaya utk anak dlm kandungan je utk ibu xda effect apa2..simptom keputihan byk msa mengandung..lg bagus tahu awal2..bila baby nak keluar ikut laluan bawah tu yg bahaya boleh sbbkn jangkitan paru2 @ kematian..sy bersalin normal nanti Dr on antibiotik.. pastikan bgtahu nurse sblm bersalin..bila air ketuban pecah cepat2 pergi hospital jgn lengah sbb bila baby dah terkena bakteria tu nanti kena tahan wad nicu la jwbnya..

xperlu klaibxde keperluan saye brsalin normalje cuma ank akm dipantau n om ntibiotik at least shri klai xde mslah https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Tak adalah..... Klau ibu ada gbs sblum bersalin Dr akan cucuk on antibiotics supaya kuman xmasuk ke paru2 baby.... Nty Sblum bersalin bgtau je Dr sya ada gbs risau depa terlps Pandang..

2y trước

Cucuk ubat melalui jarum di tngn

sy gbs czer. trpksa emergency czer. tli pusat dah belit lher. masa czer pon dorg on antibiotic. n kne than wad. boleh je gbs brsalin normal klau xd komplikasi

sy GBS dulu. Dr. tak pernah suggest utk ceaser. Dr. malah support utk bersalin normal. Cuma nanti bila dah kena admit, Dr. akan on antibiotic dkt kita...

sy gbs n bersalin normal..nnt doc akan on antibiotic masa kita in labour..insyaAllah xde pape masalah..

2y trước

tp sy belas2 kali meneran pakej ketuban dah pecah masa baru 3cm 😅. taw ada gbs pon ngam2 sblum bersalin which is masa tu ktuban dh pecah pon & tgh contraction... on antibiotik 6 jam je sblum baby keluar. mmg sngt2 high risk untuk baby sy kena effect kuman gbs sbb ketuban dh pecah awal. Tp Alhamdulillah baby sy sihat & kuat. tak kena tahan wad... discharge skali ngn sy esoknya

bole je bersalin normal..doktor bg antibiotik