Nak tanya, kalau sedang hamil boleh makan paracetamol ke? Sbb demam, tak larat nak ke klinik..

(

@)//($@“!,

11 Các câu trả lời

Paracetamol boleh..tak boleh lebih 8 biji dlm masa 24 jam.. Selagi tulis paracetamol boleh..HANYA PARACETAMOL dibenarkan Active fast TAK BOLEH. Sbb ada kandungan sodium dlk active fast..tak sesuai utk pregnant women..

Boleh makan sis, sy demam doktor bg uphamol, sama je macam paracetamol, make sure makan ubat yg dpt dari klinik. Just makan sebiji (500mg) setiap 6 jam. Jangan makan panadol yg beli kt kedai tu.

paracetamol yg drpd klinik punya boleh makan... yang tak boleh makan actifast atau seangkatan dengannya... itu nasihat doc saya lah..

Prescription from doctor/clinic boleh je. But slagi mampu bertahan, elak dari mkn ubat-ubatan la. 😊 Keep strong ya.. Gws..

Saya mula² preggy saya tak makan lansung. Then, tnye doc dia kata bole tapi jgn sampai overdose.

kena jmpa doc sbb bahaya jika preggy mnum ubt tnpa nsihat doc meskipun ubt thn sakit

Tuk preggy paracetamol blh.. selain tu xleh..mg sis cpt sembuh..aamiin

Boleh sis. Pasti kan makan dalam dos yg betul

Boleh, itu sahaja 🤗

Syafakillah sis🌷