puting payudara luka

asssalamualaikum mommies smua.. sy nak tny.. kalau puting payudara luka lepas ank menyusu... cmna cara nak sembuhkan luka tu yaa?? sy letak air susu badan di sekelilimg puting payudara tu.. mommies smua bt mcm mna?? ##ingintahu #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

bersihkan puting. sapu air susu badan. biarkan ia mengering sebelum menyusukan balik anak. sebenarnya takda tips sgt. lain org lain ketahanan sakitnya. Puan boleh bagi sebelah lagi yg tak luka sementara keringkan luka sebelah lagi. semoga dipermudahkan urusan breastfeed journey

Bersihkan puting dgn air biasa. Lepas tu sy letak nipple cream dr brand Palmers. Dan sy tuam dgn ice pack untuk kurang kn sakit. Bukan direct ice pack ke puting. Cover ice pack dgn soft towel n tuam dlm 10 min- 15 min.