Berat badan bayi 4 month👶😌

Assalmualaikum..n hye mom..😎 Saya ibu berusia 21 tahun still cari pnglaman..anak harini cukup 4 bulan fully bf(lelaki)..first lahir 3.1 kg then msuk 2 bulan 5.7 kg..msuk 3 bulan 6.1kg then 4 bulan timbang 6.2 kg shja..(bayi dh boleh meniarap,berguling,bertepuk tangan)...makan smua saya jga dari bayi 3 bulan lagi mkn kurma,biskut oat utk pekatkan susu hopefully berat bby naik tapi..timbang tadi just naik 100 gram..skrg buntu nk teruskn bf atau campur susu😩klau boleh nk full bf tpi naik nya sikit je..kalau cmpur susu,mommy rasa susu apa yang sesuai utk tambah berat badan bayi n kurangkan sembelit?thanks mommy😍😘 #firstbaby #mommybuntu

5 Các câu trả lời

kalau still kt garisan putih then xyah risau. Teruskn je bf. Baby dh start aktif mmg cmtu. Ank sy pn sama. 6bulan ni berat dia naik 100g je. Asalkn graf belummasuk line kuning.

4y trước

terima ksih mommy ..lega sikit hati ni hah..risau sgt..😌

rasa tak ada apa masalah pun. anak pun minum susu badan macam biasa. and tak tolak susu badan pun kan. so teruskan bf macam biasa. anak lain lain tak sama.

4y trước

trima ksih..hehe nnti saya truskn bf cam biasa..hopefully brat ank naik tuk 5 bulan..sihat tu yg pnting..aamiin

Anak saya lahir berat 2.9kg.. umur dia 1bulan 3.5kg..lepastu umur dia 2bulan naik pegi 5.3kg...hehehe.. Dia kuat susu badan...

4y trước

smngtnye..hihi

baby sya 3bulan 6.85. 4bulan 7kg.naik cuma 150g. if berat d line putih should be okey.

4y trước

thanks mommy..saya risau sbb naiknye mkin menurun..tu yg buntu tu

Kalau graf anak menarik, rasanya x pyh risau puan..

4y trước

trima ksih..lega dgr..sbb pnglmn prtama ni risau sikit lbih2 dgr ade yg sbya ank naiknye mndadak..