Assalm Sye Mengandung Da 6 Minggu Tp Sye Msh X Fhm Apa Tu Kantung..

Assalm Sye Mengandung Da 6 Minggu Tp Sye Msh X Fhm Apa Tu Kantung.. Bole trang kpda sye..

Assalm Sye Mengandung Da 6 Minggu Tp Sye Msh X Fhm Apa Tu Kantung..
17 Các câu trả lời

assalamualaikum, saya 1st time preggy .saya da test upt 2 kali ,dua2 positive , lepastu esok saya pergi ke klinik swasta, dokto hanya tnya ad buat test ke x,lps sya tunjuk upt dokto kta positive da ni tp klau scan skrg xnmpk ap sbb msih awal 4 minggu 6 hari . so saya balik dari klinik , doktor mmg x cek apa2. saya rasa x puas hati, saya cek lg sekali upt. alhmdulillah postive. So sya cuma nk tahu .. Kebarangkalian peratus upt tu 100% betul ke ? huhu sbb nk bgthu suami.

3y trước

Ain, kalau line samar after 5 min tu tak valid. Tp kalau line samar right after guna upt ni confirm positive pregnant sis. Tahniah

Dik..akk ni sekolah takat darjah 6...Alhamdulillah akk tau apa itu kantung...walaupun akk x belajar sains..tp akk suka membaca...jgn lepas ni tanya apa itu janin pula..pening IBU2 nak jawab.🤣🤣

2y trước

🤣 gaknyer doctor dh terangkn pon die xfhm2 lg

Kantung tu tmpt ddk baby sis. Dlm rahim ada kantung, dlm kantung ada air ketuban ada baby. Kantung tu umpama selaput yg membaluti baby tu sis. Kantung tu akan growing sama mcm baby tu

4y trước

Owh baru fhm sis... 😊 😊 Tq sis..

Kantung tu mcm telur.. Pernah npk tk telur ayam dlm tu akan membesar anak ayam sblm menetas... Bezanya telur manusia dlm rahim tu berbentuk selaput tpt baby akan membesar sebelum dilahirkan... Meh kita belajar sains dgn Mr. Google... 🤗💃

Bby dduk dlm tu tp awl2 khamilan cuma bole nmpk "rumah" dia je.. xpe sis mula2 xtau tp bykkn mbaca cri info & bykkn brtnya lg2 bila jmpa doctor, doctor xkan mrah.. tnya kpd yg pakar

4y trước

Oke tq sis.. 😊😊

Sis yg sy bulat merah tu namanyer kantung.. Bby duduk dlm tu 9bln tulah kantung.. Sis 6minggu awal lg tu masih tak npk lg just npk kantung je..

4y trước

Sama2.. Tak pe sis.. Sama2 belajar2😊

Ermm. Lepas ni sila la rajin google cari info berkaitan kehamilan... Pengetahuan tentang kehamilan. Sepanjang kehamilan. Ilmu kehamilan kena tahu.

banyak kan membaca sis.. boleh google. tak kan kantung pon xtahu.. alahai awak ni.. kantung tu la baby ddk selama 9bulan 10hari..

4y trước

Yea btol sis sye da bca tp still x fhm.. Sbb tu sye akn Bertny org yg lbh Pengalaman.. Org yg da pnh alami.. 😊

Dah bayar scan mahal2, jumpa doctor tu tanya habis2. Doctor x kan marah punya. Kantung tu tmpt duduk baby selama 9 bulan nanti.

Sy pun baru 6 w...baru cek td... tunggu bulan 2 jumpa doctor...klinik baru buka kat area tmpt sy...

4y trước

sama la dgn saya pun..bulan depan bru prgi buat buku..