1st born

Assalamuallaikum mommies, ok tak klu baby umur 6 bulan taknak mkn bubur nasi? Tp saye bagi mkn ubi kentang lecek, labu dan ubi manis.. Baby ok je mkn.. Ade tak cara agar baby nak mkn bubur nasi? Dh campur carrot, campur ayam.. Pun tolak😅

1 Trả lời

wassalam. masa mula2 introduce tu mmg bubur kosong ye? kalau baby still tolak bubur nasi, takpe. sebab die akan makan sikit2. fasa pengenalan. mmg baby akan suka yg manis2. sebab tu dia tolak bubur.