susah tidur dan mengamuk

assalamualikum hai, mommies semua ad tips atau cara tak untuk tangani baby yg sering mengamuk? baby sy skrg dh 3 buln, sejak kebelakangan ni dia asyik mengamuk, susah tisur, xnak ddk bwh dan nangis kuat2 sampai teresak esak.. kalau bwk berjalan jauh sikit pn mula menangis smpai tetidur.. dh psgkn ayat bacaan al quran, kdg2 xjalan jgk.. mommies ad x yg pernah alami masalh mcm sy, blh share x mcm mna nk hilangkannya.. 😢

2 Các câu trả lời

Cara tenangkan bayi : 1. Bedung dengan cara betul 2. Mengiringkan dia atau tiarapkan atas riba 3. Buat bunyi shh shh 4. Ayunkan badan sikit macam dodoi 5. Offer jari kelingking/pacifier/puting ibu. Kena buat step by step. Goodluck sis 😊

baby lapar? sakit perut? masuk angin? Ada bawa pg jmpa Dr?