Keputihan & Minuman Bergas

Assalamualaikun & Salam Sejahtera. Saya nak tanya normal ke diawal kehamilan kalau ade keputihan? skrg baru 9w. Sebelum kahwin pun memg ade masalah keputihan. Ada cara tak mcm mana nak pulihkan? Lagi satu kenapa awal kehamilan tak bole minum air bergas mcm pepsi ?

1 Trả lời

Kalau keputihan tu mmg ada time pregnant. Hormon kan berubah. Tp klu keputihan gatal n berbau tu bahaya. Masa check up bgtau doc. Nnti dia berikan ubat insert. Air gas tu tajam. Bahaya untuk kandungan. Klu rahim yg x kuat boleh menyebabkan bleeding. Dan kandungan gula dlm air gas tinggi.

5y trước

terima kasih atas jawapan 😊