tak datang period

assalamualaikum....sya setiap buln period 3arybuln..tp untuk buln nie ptut dtg 3/9...tapi smpai hari nie masih tak period...bdan sy rse letih...kdang2 mlm demm..batuk teruk...klu batuk sekli dgn muntah..tp sy xchek upt lgi..takut kecewa..sebb dh 10tahun menanti nk zuriat sendri

10 Các câu trả lời

Cek lah, kecewa tu mmg lumrah semua manusia rasa. Kalau awk cek awl2 dpt prevent benda yg x patut awk buat jika awk mengandung.. Saya kata bgni ikut pengalaman, kawan saya pun macam awk dia pun dah lama kawin tp blm ada rezeki. Pernah dia rasa x sedap badan kakak dia suh cek upt tapi dia kata macam awk la takut kecewa sbb sllunya mmg xpernah dpt double line. So dia minum coffee dua packet sekali gus. X lama dia rasa sakit segungut teruk sangat. Dia ke tandas nak kencing sekali jatuh kantung. Pegi hosp mmg dia mengandung 2bulan lebih. Dia kata nak menyesal pun dah x guna, smpi skg dia masih berusaha dan blm ada rezeki. Ni maksud sy lbh baik kecewa dpt keputusan negetif upt daripada kecewa brlaku macam ni sbb kita lmbt tau kita preg then kita buat benda yg x boleh dibuat oleh ibu mengandung..

12mo trước

oo okay² baru fhm ...sy ingt dia Ada check negative tapi dlm masa yg Sama sbnrnya dia pregnant 😅..

check la sis..sy ni dah lewat 8hari hahahaha 😂 upt nya negative je...hrp³ dpt positive la..perubahan diri sy selama period lmbt ni kuat migraine,mual pepagi,perut cramps tapi xperiod²,kerap kencing,kuat kentut ,bdn mlm² panas siang² xda pon,tek sy sakit ngiluu je Rasa...upt negative jugak...sedih memg sedih tapi terima jela..😂Ada ke Sama mcm sy..lmbt tapi pregnant...😅

12mo trước

kalau guna clearblue , kita tak ragu dh sbb result tepat. . tak de dh trtnya tnya .. cuba lahh yee .. hat digital punye .. dea akn bgthu pregnant or not preg

Sis try check. InshaaAllah fikir positive dan serahkn semua pd Allah. Sy ttc 8 tahun. Baru ni period lewat 7 hari. Tiba-tiba pg bgun subuh tu trgerak hati nak buat test. Allahu terkejut sgt 1st time nmpk double line. InshaAllah sy doakn ada rezeki utk sis jgk hamil. Aamiin

Fikir yg baik² dan lakukan yg baik juga maka InShaaAllah yg dtg hasilnya juga baik.. semoga mendapat perkhabaran baik buat sis & suami.. amin..

upt je ada jawapan nya. selagi awak xcheck. kami pon xboleh bagi jawapan utk soalan awak, dear. semoga ada rezeki buat awak

better cek.. sis pun x shat.. klu btol preggy x bley consume ubt sebarangan.. sye doakn ada rezeki awak.. aminn

baik sis gi ceck, saya haritu belum datang period lagi dah gigih nak test upt, sekali double line lah pulak

cek je untuk pastikan. just follow the flow. klu xde rezeki, mungkin ada rezeki pada masa akan dtg.

Check je sis dari menjadi tanda tanya..semoga ada rezeki sis

baik..nnt sy chek..terima kasih