pesakit diabetes..

Assalamualaikum Sy prnh kgugurn mse kndungn 8week.. N saya pesakit diabetes..adakah sbb diabetes sy kgugurn?

1 Trả lời

Waalaikumussalam ya Puan. Ia boleh jadi punca keguguran. Seeloknya kawal pemakanan sebelum pregnant.. Kalau di buku pink pun ada dinyatakan. Satu lagi sbb mungkin janin ada kecacatan atau tak membesar sempurna, jadi awal lagi dah gugur.. Hikmah.. Itu yg saya baca dari Dr Imelda Balchin. Semoga dipermudahkan segala urusan puan