confiuusss

Assalamualaikum,sy nak tnya..lepas makan obimin seeloknya selepas mkn atau sebelum?2jam sekiranya selepas makan ubt tu,boleh makan ke?atau kena tunggu 2jam,baru boleh makan? Terima kasih

30 Các câu trả lời

Dulu masa saya consume obimin ni kawan-kawan saya yang consume cakap seeloknya telan guna air oren.. Or any air yang masam-masam. Senang dia nak serap.. Cara saya makan obimin macam tu lah tapi kalau nak cara makan obimin yang betul boleh rujuk yang lebih pakar

Kalau perut okay, better mkn 2 hr before meal.. kalau jenis perut sensitif, mkn 1hr after.. kalau rasa pening² loya, better ambil sblm tidur.. lepas mkn supplement tu, dlm stgh jam selepas boleh mkn dh, cuma x boleh minum minum bercaffein atau bersusu..

Yang saya tahu kalau nak amalkan, cara makan obimin ni kena pstikan perut kosong...kena makan 2 jam lepas makan atau before makan.. tak kira lah waktu pagi ke petang or bila-bila. Kalau tak pastu boleh rujuk nurse or orang yang pernah ambik obimin ni.

Cara makan obimin dengan betul adalah 3 jam selepas n sebelum waktu makan. Macam saya, hari ini saya start makan 3 jam sebelum sarapan. Time siapkan minuman untuk suami, saya telah makan ubat obimin ni, biasanya dalam kul10 pagi ke atas juga lah

Setahu saya tak kisah asid folic ke obimin ke zink cofer ke iberet ke cara makan sama je.. 1 hour before meal or 2 hour after meal.. Elakkan minumam berkefien, tea atau bercoklat.. Seeloknya consume ngan air buah ori.. jgn guna air kodial..

Ada orang makan obimin ni muntah-muntah. Kalau jadi macam ni better ambik malam. then make sure perut tu kosong masa makan obimin ni. Lagi satu waktu makan ubat obimin ni kena makan 2 jam selepas makan or dalam 30-45 minit before makan

Mudah je sis waktu makan obimin yang betul. Saya amalkan rutin ni selepas makan. Sebab saya jenis seorang yang mudah gastrik. 3 jam lepas sarapan, baru saya ambil dengan air oren sunquick. Memang sedap, nak membuang pun senang je hihi

Semalam saya tanya nurse waktu makan obimin yang betul. Sebenarnya ia lebih berkesan diambil ketika perut masih kosong sis. Maksudnya 2 jam sebelum atau selepas makan. Tak kiralah waktu pagi ke, petang ataupun bila-bila sahaja.

Sebelum atau selepas pun boleh asalkan gap lebih 2 jam. Kene ada gap sebab takut kalau mual, nanti kite muntah balik. Trick saya dulu makan pkl 3 pagi kalau terbangun tidur. Kat tepi katil mesti ada botol air dgn ubat.

Cara makan obimin yang betul : -Obimin kena makan sejam sebelum atau selepas makan. Senangnya, kena ambil time perut kosong. Tak boleh makan time nak dekat-dekat makan nasi atau pun sejurus lepas makan nasi.