confiuusss

Assalamualaikum,sy nak tnya..lepas makan obimin seeloknya selepas mkn atau sebelum?2jam sekiranya selepas makan ubt tu,boleh makan ke?atau kena tunggu 2jam,baru boleh makan? Terima kasih

30 Các câu trả lời

Saya tak pasti sis cara makan obimin yang betul macam mana. Saya just consume asid folik je takde makan benda lain. Tapi selalunya cara makan yang betul mesti ada dekat pek kotak tu kot cemana nak makan

Salam... cara makan ubat Obimin untuk ibu hamil yg betul ialah 30 minit sebelum makan atau 2 jam selepas makan.. sebab ada yang cakap cara makan obimin kena tunggu 3 jam lepas makan.

Kena ingat satu je...kalau consume obimin jangan minum minuman yang berkafein. Termasuk lah nescafe kopi semua tu. Tu jela saya rasa benda yang kena tahu waktu makan obimin ni

cara saya, makan obimin + blckmores pregnncy, jarak 2 jam baru minum susu. (morning) makan obical for calcium (malam). dah nak masuk 3rd trimester, baru beli neurogain.

2 jam sebelum or selepas makan.. avoid makan dgn air caffein, milo, susu, coklat.. seeloknya mnm air fresh oren or limau without gula..

Kalau saya nurse suruh time perut kosong. 2 jam lepastu baru makan

Sya mnum obimin 2 jam sebelum atau 2 jam selepas mkn..

Sy ambik before makan. Jarakkan 2 jam

cm sy biasa sy mkn sblum tido...

Setengah jam sebelum mkn