SEMBELIT

Assalamualaikum..sy first pgency..masuk ter3 kandungan da 29minggu..sy mglami sembelit najis warna hitam keras susah nak keluar....bila keluar ada darah sebb kita pksa keluar...adaka tu normal? disebbkn ubat klinik ke?

2 Các câu trả lời

Tahi hitam sbb mkn supplement iron. Mmg normal. Tahi keras mmg biasa ibuw mengandung cuma bila berdarah tu x elok.. Kena mkn byk sayur hijau dan buah. Buah betik sgt elok. Kurangkn pengambilan karbo

5y trước

terima kc sis😊

Normal sbb mkn ubt..lg pn perubahan hormon.. Dh klaw kte teran pkse..mmg akn bdarah skett...

5y trước

Takk..jgn rsau ea sis... Sis kna bnuk mkn syuran dn buah berserat tuk elkkn sembelit tu...