Kena covid semasa hamil

Assalamualaikum. Sy disahkan positive covid semasa kandungan 15 week. Ada xpetua untuk hilangkan batuk y teruk. Kk xbg ubat batuk. Y saya tau minum madu. Ada petua lain ke.? Dan petua sembuh dr covid ni..sakit dada n perut batuk teruk sgt😢 siksa sgt. Ksian baby ..selera makan pun hilang..sbb xde deria rasa n bau😔 help me..rimas dgn keadaan diri. Doakan sy dan suami cepat sembuh. Kuat untuk baby y dikandung🥺

19 Các câu trả lời

Wslm,sy pn bru sembuh dri covid kena masa tu 12weeks,deria rasa bau semua xde berat badan drop smpai 39,mmg down gila tp cuba postifkn diri aggp ye mcm demam biasa inshallah kita dan bby ok,untuk deria bau dan rasa sy amalkn hidu balm setiap hri alhamdullilah xsmpai seminggu dh ok..untuk batuk mmg xde petua..sy pn batuk tahan2 mcm tu..sbb sakit..semoga dipermudahkan urusan awk dan ank ye

saya pun prengnant 18 week setelah 14 tahun menunggu dan sekarang positif covid, kuarintin hari ke 5 Alhamdulillah dah lega batuk dan selsema dh berkurangan, sya just mkn vitamin yg doc bagi je, minum lemon dengan madu tualang, lagi satu kahak tu jgn dok telan, paksa buang smpai habis, muntah pun x pa, tu cepat baik.

sy penah kena mcm sis...same... positive mase kandungan 15 mnggu...mmng menanggung sakit demam , selesema,batuk,,hilang deria rase bau...smua package...batuk mmng akn bpnjngan..sy hnya amalkn vitamin c ..mnum lemon buh bunga cengkih n madu....pastu sis bnyak positive kan dri...

Sy bru sembuh dari covid. Simptom kita sama. Mujur sblm sy positif covid tu sy ada ambik ubat batuk dekat klinik pakar sakit puan. Ubat batuk tu mmbantu. Sy amalkan air kosong panas lpstu sy kerap sapu bam angin di tekak dan dada. Semoga sis cepat sembuh.

wa'alaikumussalam.. boleh cuba petua limau sunkist..potong bhgn atas sikit..letak secubit garam..kukus..kemudian boleh makan..kuantiti tu sikit2 la..smoga puan n suami n baby dlm kandungan cpt sihat dan selamat.

jngn lupa minum air masak bnyk2..jngn skip mkn vit c..buat steam air bunga cengkih untuk bau ketika panas2..sis cari ketam nipah ye..buat sup ketam nipah..sya positif ketika 23weeks..alhmdulillah skrng dh 36week..

3y trước

hi, awak kuarantin kt mana time ni, ada kne cucuk cair drh ke? sy tnye sbb tgh positif covid gk

sis minum lemon+madu+halia...rndam@msk dlu halia tua bila agak2 dh suam skit cmpurkn lemon dan madu...insyallah sya aritu btuk truk alhamdululillah sembuh dgn izin Allah...

rajin minum lemon untuk tingkatkn imunisasi...insyallhhh...sebb lemon salah 1 vitmn c yg boleh kite minum bebanding dgn yg dah dikapsulkan...

banyakkan minum air suam..dan ikut nasihat doktor..jangan amalkan minum²an herba atau amalan petua..takut nanti memberi kesan kepada baby

Sy minum vit c yg larut air tu. Plus minum lemon suam+madu. Mmg xde selera makan semua tu. Tp demi anak, sy gagah juga