Covid ketika hamil

Mohon doakan saya dan bayi dalam kandungan. Saya hamil 33 minggu 2 hari. Semalam disahkan positif covid. Ada darah tinggi, gdm. Covid bersimptom (demam, selsema, batuk, sakit badan, sakit kepala, muntah, xde selera makan)

10 Các câu trả lời

Allahu..mg puan cpt sembuh dari covid .Allahuma aamiin Ya Mujib ...sy pn bru minggu lepas positif covid.. alhamdulillah lepas sminggu sy kembali sihat ..puan kena slalu positif ok..makan ubat..mcm pregnant blh makan paracetemol, ubat selsema loratadine.. dan ubat batuk kena makan yg utk pregnant mommy blh makan shj .. mcm sy haritu malam pun xblh nk tido berpeluh lecun satu badan...makan pun xde selera..tp sy paksa diri makan..husben mskkn lauk sup..mcm covid ni kita kena minum air pns xblh minum air sejuk serta lemon suam ..tu je blh kurangkan rs pedih di tekak kita yg luka disebabkan covid...puan kuat smngt k..fightimm✊🏻✊🏻🔥

2y trước

saya kuarantin sendiri di rumah..tp setiap pukul 12 mlm dan petang kena update dkt my sejahtera kondisi kita bagaimana spnjng tempoh kuarantin..dia akan tnye demam atau tidak..sakit tekak atau tidak..berapa bacaan oksigen (spo)... ada sesak nafas atau tidak .bacaan suhu badan..tekanan darah......mcm sy ada asthma sy kena make sure pantau selsema dan batuk sy supaya tak melarat..jd sblm sy batuk teruk smpai sesak nafas sy dh makan ubat selsema dan batuk...mcm sy tak pregnant sy blh mkn ubt asthma panadol biasa dan ubat selsema..serta supplement tp bg mommy yg pregnant blh try tnye pharmacist ubat apa sesuai utk di ambil ....mintk husben tnya dkt pharmacist..mcm sy haritu husben siap bg dkt pharmacists phone tuk ckp dgn sy ubat mcmne sy perlu tuk ada asthma .. kalau mcm covid ni pakai ubat spray tu pun sgt mmbntu..

Saya nak tanya, ibu2 yg da trimester ketiga bila kena covid skg ni x akan dipaksa bersalin awal kan? klu dlu awl2 covid kan semua kena bersalin awl, induce/czer. Sy 35w ++ skg, ada simptom ni da 5 hr batuk teruk tp smlm check msh 1 line, mlm ni da mula kepala rs nk pecah sakit sendi2 semua xbleh bgun... esok pg nk check semula. Risau kena bersalin paksa je... da fikir yg bkn2 ni 🤧

Semoga puan cepat sembuh. Saya baru nie kena jugak, Alhamdulillah sihat da sekarang. Tapi still mengah2. Pregnant da tentu mengah, bila kena covid double mengah tu. Get well soon, semoga baik2 untuk puan & baby 🤲🏻🤲🏻

2y trước

Amiiinnn thanks Puan..itula kan..mengah..semoga kita semua dlm lindungan Allah swt

kita sama puan,saya hamil 32 minggu 4 hari..semalam bru saya dpt tahu yg saya positif covid... covid bersimptom jugak mcm puan... semoga puan dan bayi dlm kandungan dilindungi oleh Allah SWT dan dipermudahkn urusan

2y trước

Allahuakhbar..semoga Puan dan bayi dalam lindungan Allah swt juga..semoga cpt sembuh ye Puan..

semoga cepat sihat puan aamiiin.kalau sya dulu masa kena covid sya amalkan minum lemon campur bunga cengkih,minum panas2 alhamdulillah Allah bagi sembuh

2y trước

Amiiinnn thanks Puan..InsyaAllah saya cuba amal..

semoga d permudahkan, fikir yg baik baik tau. minum ubat makan vitamin c(buah buahan) minum susu, air suam. jaga diri 🙋🏻‍♀️

2y trước

Amiinnn thanks Puan..InsyaAllah saya cuba amal..

semoga dipermudahkan urusan mommy dan baby dalam kandungan. moga segera sembuh dan selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻

2y trước

Amiinnn thanks Puan

Sye kenq masuk 7buln . Skrng da 32minggu . Mmg simptom lpastu mengah sngt penat semput . K

2y trước

Allahuakhbar..semoga dipermudahkan urusan Puan

Semoga dipermudahkan urusan puan z jaga diri

2y trước

Amiinnn terima kasih Puan..

Semoga cepat sembuh mummy ❤️

2y trước

Amiiinm thanks Puan