GBS 24minggu

Assalamualaikum,saya baru dapat tau yang saya ada GBS. Sape kat sini ada pengalaman GBS dan apa perlu buat masa mengandung?

3 Các câu trả lời

Just jaga kebersihan miss V. Cut sugar intake. Amalkan probiotic food. Paling senang nak dapat, plain yogurt/ Greek yogurt. Lepas tu alert dengan tanda2 bersalin. Lagi2 part air ketuban. Kalau leaking/pecah terus pergi hospital. Masa labour nanti doktor akan drip antibiotic. InshaAllah takde apa2.

Minum air yg byk.. Sy pun ada gbs.. Sy kontrol minum manis.. Tapi Kdg2 xtahan juga nk minum manis.. Tapi bila dh minum minuman manis make sure minum air putih lbh byk dari minuman manis yg kita ambk

maaf saya nak tnya mcm mana simptom gbs ye ? kputihan teruk sgt ke ?

2mo trước

Nak tahu thru HVS only. Kalau keputihan awak banyak, gatal, berbau, bertukar tekstur, bertukar warna, inform doktor ya.