anak suka kembung

assalamualaikum sape ada tips utk hilangkan kembung bayi, ank sy 2bln suka sangat kembung, tak tau nak buat apa lg, mcm² dah buat kembung juga...

1 Trả lời

Kena check lekapan baby masa menyusu. Kadang kalau salah cara dia menyusu memang akan banyak masuk angin. Tiap kali lepasandi boleh urut perut baby. Boleh buat gerakan macam kayuh basikal dekat baby lepastu angkat kaki dia ke dada bagi kentut. Nanti angin keluar, tiap kali lepas susu kena sendawakan baby.