Kepala baby lembut

Assalamualaikum..nk tnya normal kee baby 2 bulan bahagian tgh kepala masih lembut? Sy baru perasan bahagian tengah tu bila tekan mcm bola ada air..ke sbb kepala baby belum keras ye? Please help mommies, sy risau sgt.. #pleasehelp #2bulan

12 Các câu trả lời

Normal sis. Jgn tekan ya. Boleh usap shj. Kalau ubun tu rasa mcm masuk kedalam tanda hydration (kurang susu dalam bdn) Kalau sikit shj tak apa. Kalau dia just nice bulat itu okay. Kalau terlalu kembung, kena monitor berak kencing dia lawas tak. Quantity in and out susu tu sama tak. Kalau lama sgt kembung tu bawa ke doctor ya

2y trước

ok sis tq ya..sy tnya pd paed hr tuu rupanya sbb masa bsalin baby kena vacuum..jd kepala dia kt ats mmg mcm ada bola air tu..lama2 nnti dia akn hilang sendiri

part terpaling kena jaga ubun2 tu. sbb bahagian kepala/otak. ubun2 baby mmg lembut sbb bg ruang untuk otaknya berkembang. jgn tekan k. kalau mandi pon usap lembut2. kalau ada anak kecil lain jgn sesekali bg main/usap kepala baby sbb takut dorang tertekan kawasan ubun2 tu.

Normal sis . Ubun tu akan lembut and tenggelam sikit. Klau timbul ada something atau penyakit. Tu yg doc paediatric bgtau.

normal je..jgn beri tekanan pd kepala anak..usap dgn perlahan saja..lama2 nanti tempurung kepala anak akan normal spt biasa

kenapa pi tekan ubun2 tu😵‍💫😵‍💫😵‍💫.. sy dgar sy plak terasa sakit.. adehh

Wsslm normal. Sbb tu kena sllu pakaikan topi tutup ubun2 n tdo tnpa bantal

normal.. dia baru 2 bulan.. jgn tekan ubun dia.. gosok slow² je..

memang lembut .. akan mengeras dalm setahun paling lama

Normal je mummy . Itu ubun2 tapi jgn tekan sangat

Normal sis. Dia akan slowly mengeras. 😊😊