DARAH KE APA YA

Assalamualaikum.maaf gambr agak kotor. Nak tnya. Nie apa ya..bru kluar tdi🥺 dua hari lepas ada test clearblue..double line. Tpi samar2..Tpi lepastu kluar mcm koko sikit je..hri ni bru start kluar drh...ni bru tdi cek tgok ada mcm nie. Not sure btol2 pregnant atau tak sebb belom pegi check kat klinik.#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

DARAH KE APA YA
9 Các câu trả lời

Dia 1. Kalau cek upt and result positif, takde turun darah boleh la proceed tgu 6,7,8 week Baru gi cek klinik mcm org cakap sbb awal2 cek xnampak 2. Kalau cek upt and result positif, tapi turun darah. (Which is more than spotting setitik dua). Terus la gi cek Xyah tgu byk minggu. Xyah ikut org cakap normal Sbb dia pun mcm tu, tpi okay ja pregnant. Xyah nak positive minded sgt. Benda risau gi cek 3. Kalau cek upt and result positif, then turun darah. Lepastu cek plk upt Tapi result negatif dah. Highly possible Sbb hormon, chemical Atau mmg early miscarriage. So, Kalau rasa penting pergi la cek. “Kalau rasa takdak apa2, buat dunno je kat rmh”. 4. Kalau cek upt and result positif, tapi turun darah. Cek upt balik result still positif. Laju2 gi cek ye. Sbb Takut ectopic luar rahim. Point dia, Kalau risau gi cek. Benda out of normal, gi la cek Kalau rasa kena tahu kenapa jadi sedemikian. Memang awal2 kita xsure pregnant, tapi Sbb cek upt result pregnant, so anggap la diri dah pregnant.

12mo trước

Saya suka komen awak. Saya sangat setuju.

Sis p klinik check, cuba scan rahim dulu. atau terus minta nak check bacaan hcg. Saya dulu pun start koko hitam sikit ja, selang beberapa hari terus darah mcm ni. Scan tak nampak kantung. Rupanya kandungan tak jadi. Darah turun sendiri. Time dekat hospital masa bleeding dah heavy pun test upt masih positive(samar). Dr check bacaan hcg baru tahu mmg dah rendah sngt2. Dr kata darah yg turun tu failing pregnancy/chemical pregnancy. Masa tu saya cukup2 6weeks mcm tu. start spotting dalam 5weeks++. Semoga urusan sis dipermudahkan ya.

sy pun dulu mcmni sis lepas 2hari check upt tetiba keluar koko sikit lepastu esoknya keluar darah pekat berserta mcm ketulan besar2 banyak keluar ketulan sakit jugala tp time tu x berapa lg so x g hospital next month period perghhh sakit gila2 sampai menangis sy, nak berdiri pun sakit nak duduk pun sakit pinggang n perut sedangkan x pernah sakit mcmtu n selama sy period xde ketulan besar2 banyak bru sekali tu je. lepas 4bulan tetiba sy pregnant now dah 18week dah.

12mo trước

dlm mse 4bln tu sis prgnnt la kn mse tu

Waalaikumussalam, CB jarang nk scam due to its high sensitivity. Wlwpun samar tp line positive masih nmpk. Better refer doc, boleh jd chemical pregnancy or threaten miscarriage sbb ada bleeding during early pregnancy. Klu spotting tk bnyk mcm ni..

Kalau pregnant ada bleeding or spotting cepat2 p jumpa doktor sis..jgn ditunggu..p klinik yg ada scan tvs..scan yg melalui bawah..xsemua klinik ada..semoga urusan sis dipermudahkan...

Refer doct sis.. sy takut tu karung bby.. sbb dulu sy penah misscariage.. sy bawak sample darah ni g hsptal.. sbb masa scan tu xnmpk pape.. sdangkn sy positive sblom tu..

Refer doc sis sbb spotting early pregnancy takat setitik dua je tp ni byk

Mohon pergi klinik terus 🙏🏻

Refer dr