luahan

Assalamualaikum..hai smua.. Maaf..tjuan sya sni sbnrnya nak meluah..sbb sya x tau nak bg tw spa..? sya skrng preg 25w scond bby. Sya bkrja d swasta sbgai krani.. Dlu bby first sya x bkrja,ddk ruma je.Tpi sjak sya preg scond bby ni.. Mcm2 yg sya lalui..dlu msa first bby sya mmg ada gdm tp msa 7month bru detect gdm.. Tapi scond bby ni dri sya 8w lg dah d sahkn gdm..sya jaga mkn sya sbb sya mmg tau gdm tu mcm mna..n apa effect dya. Tpi event sya jga mkn mcm mna pun bsp sya ttap jg x cntik..kjap naik then trun.. Sbulan 2 kali sya ambk bsp.everytime ambk bsp.esoknya msti review dkter.. So sya mmg kna ambl cuti slama 2 hari sbb tmpt sya bklinik tu sngt2 la rmai org.. Kkdng dtng awl pun nak tghhari bru siap.. Tmpt kja sya pula jau dri ruma sya...husband mmg x dpt ambl sya klw sya mw msuk ofis lg.. Itu baru appoiment bsp..lain lg appoinment nurse.?sjak sya msuk 20w hri tu..sya start dah mkn ubt pil kncing manis.dri situ appoinment sya stiap minggu ada..bole d katakan stiap mnggu sya bt bsp. ?tpi ujian bkan d situ sja.. Dri bbrapa bulan yg lalu stiap bulan sya sakit.. 2 bulan lpas sya kna gastrik..smpai sya kna cuti blik2.. Bulan lpas sya kna crit brit hmpir 1mnggu lbih..ulang alik sya pegi klinik..sbb x sihat.. Ulang alik ambk mc..ambk cuti.. ? bulan ini ujian sya mmg bt sya rsa down sngt2.. Sya d serang demam pnas.. 2 hri lpas sya d than d emergency sbb suhu tnggi..bp rndah dan jntung tlalu laju..Mujur tgh mlm tu sya dpt blik.. Klw x nak d than d wad sbb dgupan jntung lju..tp sya mrayu nak blik sbb xda org jga ank sya y ptama. Smpai skrng sya masi lg rsa sakit slruh bdan.. Pning.. Bdan kjp pnas then sjuk.. bulan ini sja sya ada 6 appoinmnet d klnik.. Blum tmsuk mc sya dmam.. Kja sya d ofis bnyk tergendala.. Sya rsa mcm nak brenti kja.tp sya x bole.. Klw sya brenti sya x dpt bg mak sya duit.. Sya x dpt byar electric ruma mak sya.Sya x bli kn blnja utk fmily sya nti..sbb sya skrng tnggl d ruma mak sya.. Husband sya x byar smua tu..dya cuma byar kreta dya je..then bg duit nafkah utk ank tu je.. Sya skrng binggung..sya nak brrenti..sya sngt pnat.. Sya binggung nak mluah dkt spa..sya bg te husband dya diam je..mak sya pun diam je.. Sya stress sngt.. Maaf klw pnjng sngt..jgn kecam sya.. Sya cuma prlu skongan tu je..

38 Các câu trả lời

🙋 sis .. sy ppun tiap minggu pg hsptl bsp ..gdm on insulin ..mmg stress pnt tiap minggu ..fhm prsaan tu .. 😔

Be strong sis.. you can do it, doa bnyk2 juga ye. Fikir positif semua ni akan berlalu & sementara. Hug for you..

Be strong sis... Semoga awk dikurniakn ank yg soleh dn solehah nnt

Sabar ye sis... Bykn bdoa n zikir.. Smoga sis kuat slalu

Kuatkan smg sis.. Demi baby dlm perut 😘

be strong sis.. may Allah bless you

Kuatkan semangat.,.

Be strong sis