Penyakit kaki, tangan & mulut (HFMD)

Assalamualaikum..hai mommies..nk tnya ada x yg anak mommies yg kena hfmd kt bahagian kaki mcm anak saya nie? Bukan bahagian kaki ja yg naik..satu badan naik bintik²..boleh share pengalaman mommies x?

Penyakit kaki, tangan & mulut (HFMD)
1 Trả lời

wslm. Dr akan bg calamine lotion. cara sy,kerap mandikan baby,jgn biar baby berpeluh. lepas mandi,sapu calamine lotion di seluruh badan baby. keringkan,biar baby pakai pampers. kalau takut baby termakan lotion tu,pakaikan baju yg lubang²/eyelet. kuarantin baby seminggu,jgn bawa keluar rumah.