Buah durian

Assalamualaikum..Bahaya x mkn durian time mengandung?n sllu nya brpa biji limit mkn durian?skrng da 36w nk sgt² mkn durian???#seriusnanya #firstmom #bantusharing #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

12 Các câu trả lời

wslm sama lah sy pon teringin Sgt sbb sllu nampak org jual tepi jalan.. dulu bos suami bagi banyak Sgt sy makan lah sambil minum air gas.. esoknya sy tk period sbb biasa tu tarikh period.. cek2 naik 2 line.. tk percaya sy cek sampai 8 kali pon sama g swasta cek pon sama Doc ckp kandungan dah 4 weeks.. mase tu debar tkot jd pape sbb first kandungan.. alhamdulillah tk jd pape bby kuat..

saya dari 34week dh mkn durian sis.. ikut kuantiti jugak.. pagi mkn 2 ulas.. malam sambung balik 2 ulas.. kalau durian kecik saya mkan 3 ulas ??.. lepas mkn durian minum air mineral bnyk².. kalau tempoyak memng sy bnyk mkn ?... skrg dh 36week

wslm.. blh je.. tp jgn telan sampai berbiji biji.. cukup 4 5 ulas je.. buat hilang rasa.. sy mkn dulu waktu 7 bln mengandung berasa badan dan anak dlm perut lain mcm..jd jgn mkn bnyk.. lps mkn minum air masak bnyk

saya pun teringin nak makan durian... tpi suami tak bagi sebab takut jadi apa2x sya jgak yg sakit kata nye hrmmm ?, terpaksa lah bertahan untuk tidak makan durian nk makan buah nanas pun tak boleh ? ?

Sy 36w3d .. baru ja makan durian 4 ketul semalam? sebelum ni masa 32w x silap sy pun sy ada makan juga durian. Alhamdulillah xjd apa2.. cuma kena makan berpada2 xboleh banyak

saya dulu bedal je durian. kadang smpai mengeras perut kalau teringing buat la rasa2 dlu sis. seulas dua. pastu tgk baby and condition sis ok tak

Boleh. KKM sarankan 2 ulas bg isi tebal, dan 3 ulas bg isi nipis

Sy makan jer, tp ingat dunia laa hahaha.. 3-4 ulas dah laa ?

Waalaikumussalam, boleh je.. Tapi berpadah la..

Sy 38w telan je durian ?