Stress. Fikir bkn2

Assalamualaikum.. Ada x mommy yg selalu dtg fikiran yg bukan2.. Sy stress fikir benda di luar kwalan😭.. Terlalu risau apa2 jadi dkt baby, diri sendiri atau suami.. Xblh tgk berita ttg accident/kematian jd terfikir sgt.. Ada tips x blh kurgkn.. Sy dh 29 minggu.. Kdg2 dtg fikiran mcm tu, sy rasa suasana xbest, mcm sendu, sedih.. Rindu nk ceria2.. Share some support.. Doakan semuanya selamat utk semua yg menghadapi masalah yg sama 😥😥😥#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

18 Các câu trả lời

Uninstall apps socmed yg mengnggu fikiran...bawa2 berdoa mengaji (muslim) kalau non ikut ajaran masing2..ms mengndung tgk yg indah2😊

Bykkan zikir. Jgn baca news. Tinggalkan sosial media, bykkan mengaji quran, membaca buku2 bermanfaat atau main games yg boleh ransang otak.

3y trước

wah.. terima kasih tips sis..

elakkan tengok... dan selalu istighfar.. Allah ade. yakinkan diri awak bole hadapi dugaan semua.. bca doa plindung.

3y trước

amiin.. terima kasih nasihatnya sis..

banyakkn istigfar dan berdoa moga dijauhkan drpd bisikan2 syaitan dn fikiran2 -ve .

sy pun mcm awk .pregy dlm msa sma kna anxiety, despresion

3y trước

😔😔 kdg2 rasa down knp tgk org lain pregnant leh happy je.. tp xpela berlapang dada.. bhagian masing2.. smoga kite kuat danndipmudahkan urusan bsalin dgn selamat dan dipmudahkan Allah swt....

rajin buka surah al-baqarah, ar-rahman. rukyah..

semoga Allah berikan kita kekuatan dan kekal positif

3y trước

amiin amiin..

jgn fikir benda negatif