carpal tunnel syndrome

Assalamualaikum..ada mommy2 yg kena carpal tunnel syndrome tak time pregnant??

carpal tunnel syndrome
23 Các câu trả lời

Kena gak.. mula time 20+ weeks mcm tu sampai lps bersalin xhilang² jgk. Dlm pantang tu hilang dgn sendiri tanpa sedar 😆 sy siap tdo pakai sarung tgn tp bila sejuk ya Allah mampu redha jela. Sy minum susu jgk hari² tp xhilang² smpai la lps brsalin baru hilang..☺️

Yes ada. Membawa ke selepas bersalin sampai dah 4 bulan x hilang². Fuh...lama betul nk hilang carpal tunnel ni. Bila sy observe kenapa lps bersalin pun x hilang....bru sy tringat, msa tgh control contractions, sy gengam sisi tilam dgn kuat. Tu effect dia.

penah kena masa 1st pregnant dlu .tp keguguean dh masa tu..masa tu trk jgk sakit tgn mlm2..mmg klu gi klinik kjaan doc bg sy mc 2 ari..n ubat utk mkn..lepas dr cuci trs hilang dh x sakit dh. Yg ni 2nd preggy Alhamdulillah ok xde dh rasa cmtu..lega rasa..

4y trước

masa mkn ubat tu ok la hilang la sakit tu..tp x hlg trs la..mgkin kesan ubat dh abis pastu sakit blk huhu..pastu amik ubat lg la..tp x lama tu sy gugur..lps setel cuci tu automatik la hilang trs dh x sakit dh tgn.klu x..mlm2 slalu nak nangisss ..tgn naik muka laki dh x thn..suh dia picit huhu..

Masih lagi terasa lps brsalin ...now anak 4 bln...anak sblum ni pun ada juga sakit gini...mlm2 susah nk tdor...kadang2 tanggan kanan...kiri pun aduiii...tak gi klinik pun saya just mkn tablet kalsium...tahan sakit sendiri je ...

Saya pon 😭 selalu jelas terasa bila bangun tido pagi.. Tangan jadi mcm krem.. Sakit nak genggam.. Dua² belah tgn plak tu.. Start dri 7 bulan smpai skrg dh 8 bulan pon masih x hilang.. Rasa tgn ni mcm lemah je..

Waalaikumsalam. Saya start kena masa kandungan 7 bulan sampai la dah bersalin. Doc bagitahu kena rajin senam tangan tu setiap kali bangun tdo. Mmg mnjadi. Makin kurang rsa sakit tu.

4y trước

Ya. Ada org smpai 4 bulan lepas bersalin pun masih rasa lagi. Tapi klau boleh, selalu2 exercise tangan tu. excercise genggam buka tgn tu.

sy..tiap2 kali nk bgn tdo sakit nk genggam jari..kiri kanan pulak tu..skrg dh 3 bulan lebih brsalin still x hilang lg..time duk rileks2 salu genggam2 jari..bykkan mnum susu..

sy tgh mgalaminya skrg😌sakit n kebas sentiasa tangan dua2 belah..nak2 pulak bahagian jari jemari..nk agkt cawan pn kdg gigil..mtk2 lps bsalin nanti akn jd normal blk.. #35w3d

4y trước

Saya juga macam tu sis kadang bawa motor x le nak perah ... pengang HP pon selalu jatuh

Sedang mengalaminya, kedua belah tangan pulak tu. 😓 Seksa rasa nak tidur. Mengiring ke kiri, tangan kiri kebas, mengiring ke kanan, tangan kanan kebas.

kena. start 5bulan pregnant xsilap dah rasa. sampai nk beranak ni pun masih lagi rasa. 😭 sakit dia sampai xboleh nk pegang barang.