heartbeat guna dopler

assalamualaikum, td sy pegi checkup di klinik usia kandungan 26minggu 5 hari..first time nurse check guna fetal dopler baby, dia cari x jumpa heart beat baby, pastu dia tanya sy berapa minggu, sy cakap 26 minggu..dia cari2 lagi heartbeat sbb katanya ada setengah orang 26 minggu dah boleh rasa heartbeat guna frtal dopler tu..tp x jumpa heartbeat tu..dia cakap xpe la, sebenarnya 28 minggu baru boleh rasa, nati cek masa 28 minggu plak..sekarang ni sy dah mula risau n x sedap duduk sebab nurse xjumpa heart beat baby..wlaupun baby stil gerak tp slow sgt..sy jd risau skrng ni, adakah baby sy dalam keadaan ok? ☹️

23 Các câu trả lời

InsyaAllah ok.. sy masa 26weeks cek kt swasta mmg blh denga jantung baby dup dap dup dap smpai kite pun bedeba sekali hahaha teruja

5y trước

yup, teruja sgt..hehe

fetal doppler tak accurate sgt. kalau baby still gerak should be okay. tapi kalau risau boleh try p klinik swasta scan nak tgk jantung.

5y trước

alhamdulillah..lega sy..tqsm sis..

Sy pn bru je check 2 mnggu lepas & ari nie... Dua² kali check jntung bunyi slow tp still rsa bby gerak ok sy baru 24 week

5y trước

alhamdulillah..

Baby ok tu sis.. Kalau bergerak.. Klu xbgerak ja risau.. Kdg2 nurse xjmpa cari.. Klu scan nmpk sikit 😊😊

Sama la. .sy pn heartbeat bby x dgr. .tapi bacaan naikk turun je. . xpe la pikir baik2 je. . x ad pape tuu. .

5y trước

insyaAllah..tq

InsyaAllah xde pape tu..kdg kedudukan baby kt dlm yg mgkin susah nk detect jntung dia..doa baik2 ye..😄

5y trước

Sama2..sy pun pnh alami mcm tu..2 3 hri kemudian scan kt swasta..baby ok je denyutan jantungnya😍

Sy hr tu sampai 3 nurse tlg crkan heartbeat baby. Jenuh cari baru jumpe. Jgn risau insyaallah x de pape

5y trước

alhamdulillah..lega sy..tqsm sis

Jgn risau..boleh try klinik swasta..dia punya ultrasound terus boleh dengar jantung baby.

5y trước

ok insyaAllah..tq sis

Jangan risau sangat...kena relax je..nanti lagi susah nk cari sbb baby pun susah hati

5y trước

Awak kena banyakkan bersujud..ia membantu pergerakkan baby tu

Sy scan guna dopler siang td. 20w dah dengar jelas.