Susu & Sabun Baby Newborn Alergic

Assalamualaikum.. tau x susu & sabun mandian untuk baby newborn yg ada alergic.. anak sy baru sebulan lebih.. dulu mmg minum susu badan, terpaksa stop sebab tgk dia cirit birit.. pastu skng mengalami alergic ruam2 di muka & kepala..sy tau susu ibu mmg bagus untuk baby, namun susah untuk penjagaannya.. klu kite tersilap makan, nnt dia jgk yg terima kesannya.. anak sy pun xmau hisap direct ke breast sy & sy kena kerap pam.. sy bekerja & xsempat nk pam susu.. jadi, sy ambik keputusan untuk beri susu formula je kt anak sy.. tapi sy kena cari yg sesuai untuk baby ada alergic... klu sape2 tau tolong bgtau sy..

2 Các câu trả lời

sabun untuk baby dari sebelum lahir lagi saya dah beli eucerin for eczema. apa2 product khas untuk eczema paling soft for baby skin especially yg ada allergic. so saya siap2 beli sabun dan lotion sesuai for eczema untuk baby, walaupun baby saya takda masalah kulit. sabun takda bau dan soft for skin.

susu better tanya dktr pakar kanak2. klu kat sni hanya blh suggest try and error. sbb lain bdk lain reaction. but usually klu yg alah susu lembu, they go for susu soya.