Ingin Tahu

Assalamualaikum sya nak bertanya normal ke bila berat badan kita naik 4kg di usia kehamilan 20week??? #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

5 Các câu trả lời

Tak normal sis.. saya sebelum nie masuk trimester kedua naik 4kg.. terus next appoitment minum air gula.. bila minum sangkut gdm/ada kencing manis. Tapi tak tinggi sangat jadi gdm on diet.. kena buat bsp(blood sugar profile) dekat rumah untuk pantau perkembangan gula dalam darah. Kurangkan makan manis sis dan kurangkan pengambilan makanan karbohidrat. Buat makan cara suku2 separuh, byk makan sayur dan protein macam ayam ikan daging telur dan syur

X normal bg sy, mcm banyak sgt..tp awk bleh tanya nurse masa awk checkup. Mungkin x sama kot stiap org.

tengok buku pink sis. kat situ dia ada bagitau seminggu patut naik berapa kg. pastu awak kita lah

saya naik 4.7kg 🤣

20 week saya naik 3.3kg

11mo trước

ok kee?